Recensies

ZydeGoNutz
Blues Magazine op 30 Mrt 2010

Door Frank van Engelen

Het volgende album waar je nu iets over gaat lezen, had niet op een beter tijdstip kunnen komen, want dit is het perfecte begin voor de lente. We praten hier over 4 mannen uit zuid Nederland (een afkomstig uit Engeland), die hier een schijfje voorschotelen die gewoon heerlijk is.

Lees meer>>


 

ZydeGoNutz
Door Ron Janssen, New Folk Sounds van 24 maart 2010 – Tip-cd’s

Ad van Emmerik was jaren de ‘vijfde’ man van de zeer succesvolle Utrechtse zydecoformatie Allez Mama. Deze multi-instrumentalist (mondharmonica, gitaar, mandoline, percussie en zang) kan zijn ei helemaal kwijt met zijn muzikale vrienden Wolfert Jumelet (accordeons), David van Dinther (basgitaar) en drummer Sam Murray.

Lees meer>>


 

ZydeGoNutz bouwt een gezellig en goed muzikaal feestje

Door Mirjam Adriaans in Folkforum op zaterdag 27 januari 2010

Vorig jaar wist de Nederlandse band ZydeGoNutz diverse tweede plaatsen in de wacht te slepen bij de European Cajun & Zydeco Awards. Vervolgens krijg je een cd van de groep in de bus met de titel Havin’ A Good Time en dan snap je ook waarom.

Lees meer>>


 

ZydeGoNutz ~ Havin’ A Good Time

Door Leo Nierse in BN/DESTEM op zaterdag 16 januari 2010

De titel Havin’ a Good Time geeft het meteen aan: een cd met feestmuziek. Maar het gebrek aan pretentie is misleidend.

Lees meer>>


 

ZydeGoNutz ~ Havin’ A Good Time (WHOOPEE)

Door Marcel Haerkens op OOR.nl

Hoewel de band nog geen twee jaar bestaat lopen de leden van Zydegonutz al heel wat jaartjes mee in de muziek industrie.
Voormalig frontman van Allez Mama Ad van Emmerik (gitaar, mandoline, mondharmonica, zang), Wolfert Jumelet (accordeon), David van Dinther (zessnarige bas) en de Brit Sam Murray (zang, drums, percussie), die deel uitmaakte van talloze bands waaronder de fameuze Bearcats, vonden elkaar in hun liefde voor zydeco.

Lees meer>>


 

CD: Havin’ a good time ~ ZydeGoNutz

Gelezen op: Zydeco City Radio bij CD Review.

If you like Zydeco and Blues then here is what you’re looking for. The first album from this brand new Dutch / English band is full of beautiful Rock & Blues covers, played on a very relax way, but te band is also not afraid playing some Folk and Funkmusic.

Lees meer>>


 

ZydeGoNutz timmert aan de weg
Zydeco met een eigen smoel

Door Addo Sprangers – zondag 13 september 2009 in de InternetBode

BREDA – De Bredase muzikant Ad van Emmerik timmert flink aan de weg met zijn nieuwe band ZydeGoNutz. Nadat ruim anderhalf jaar geleden de stekker uit de roemruchte zydecoband Allez Mama werd getrokken, bundelde Van Emmerik zijn krachten met ervaren muzikanten als zanger en drummer Sam Murray, accordeonist Wolfert Jumelet en basgitarist David van Dinther. Afgelopen week rolde onder de noemer ‘Havin’ a Good Time’ de eerste cd van het inmiddels al veelgevraagde ZydeGoNutz van de persen. “Het klinkt misschien arrogant, maar we worden overal goed ontvangen.”

Lees meer>>


 

Marktmeester Breda maakt zydeco-cd

Door René van der Velden – vrijdag 11 september 2009 in Dagblad de Stem.

In Breda is Ad van Emmerik vooral bekend als markt- en havenmeester.

Toch heeft hij een minstens zo imposante staat van dienst als muzikant. Zijn nieuwste bandje heet ZydeGoNutz en de eerste cd komt er aan.

Lees meer>>


 

Zydeco@Sea zevende editie weer een groot feest met ‘mixed emotions’

Door Henk Mutsaers van Zydeco Zity Radio.

2009 hoorde weer tot de negen beste zomers van de afgelopen 100 jaar maar, …. het dit jaar gekozen weekend eind augustus voor Zydeco@Sea scoorde niet zo goed met het weer.

Lees meer>>


 

Zydecozity – 17e Cajun & Zydeco Festival – Raamsdonksveer op 14-06-2009

Door Anke Mensink – In BLOCK, tijdschrift voor blues.

Grote verrassing van dit festival is de nieuwe Nederlandse groep ZydeGoNutz.

Lees meer>>


 

Ad van Emmerik ‘back in business’

Door Addo Sprangers – woensdag 11 maart 2009 in de InternetBode

BREDA – De Bredase muzikant Ad van Emmerik is ‘back in business’ met zijn nieuwe band ZydeGoNutz. Na het afscheid van Allez Mama ruim een jaar geleden heeft Van Emmerik zijn krachten gebundeld met door de wol geverfde muzikanten als zanger en drummer Sam Murray, accordeonist Wolfert Jumelet en basgitarist David van Dinther. Komende zondag 15 maart 2009 om 17.00 maakt het gezelschap haar gratis toegankelijke debuut in het Bierreclamemuseum aan de Haagweg in Breda.
Alle ingrediënten voor een middagje ‘goodtime rootsmusic’ zijn dus ruimschoots aanwezig.

Lees meer>>


 

Café De Vondeling op 15-02-2009

Door Bert Lek – woensdag 18 februari 2009 op bobtjeblues.com

Voor het publiek en de artiesten is een optreden in een kleine kroeg te prefereren boven een optreden op een groot festival. Hoewel, waarschijnlijk bij het laatste, de musici beter betaald worden.

Lees meer>>


 

ZydeGoNutz geeft eerste optreden in De Biet in Zierikzee

Door Ali Pankow – dinsdag 13 januari 2009

Wolfert Jumelet bespeelt ook in de nieuwe formatie ZydeGoNutz de accordeon. Wolfert Jumelet uit Nieuwerkerk omschrijft het als ‘Goodtime American Roots Music’ om de stijl van de nieuwe formatie ZydeGoNutz te definiëren.

Lees meer>>